Programma Dickensfestijn Wintelre

Waan u in de vermakelijke wereld van Charles Dickens

Vele speciale figuren dwalen rond over het Dickensfestijn en de kerstmarkt in Wintelre. Van vlerken tot klerken en van notabelen tot mensen die u van alles aan bevelen. Maar ook “gewone” boeren, burgers en buitenlui.

Er zijn optredens van geweldige koren, een groot aantal muziekgezelschappen en nog veel meer.

 • Wandel mee met de Dickens figuren

  Wandel mee met de vele speciale Dickens figuren door de in Dickensstijl omgetoverde straten van Wintelre. Van vlerken tot klerken, notabelen, schoffies, werksters, boeren burgers en buitenlui. Beleef met hen de tijd waarin de leefomstandigheden moeilijk en hard waren.

 • Kerstmarkt in Dickensstijl

  Beleef de markt in de sfeer van Charles Dickens. Kooplieden met kerstartikelen curiosa, antiek, streekproducten en oude ambachten proberen hun spullen aan de man te brengen.

  LEES MEER

 • Ambachten

  Breng een bezoekje aan de glasblazer, de trommenmaker, de smederij, de bakker, de glas in lood kraam, de koperslager of luister naar de verhalenverteller bij de potkachel.

 • De inwendige mens

  Laat u onderweg verassen met een hapje of een drankje zoals: geroosterd spek, een spekpannenkoek, worstenbrood, erwtensoep, koffie, chocomel, glühwein en andere drankjes welke Charles Dickens nog gekend heeft.

 • De muzikale Dickens sfeer

  De muzikale Dickens sfeer komt van de koren en muziekgezelschappen welke u buiten op straat tegenkomt. Maar ook in de kerk en in het Dickens theater zijn doorlopend optredens van onder andere: de Bonte Kakelkippen, de Begonia’s, Best Gemutst, De Eindhoveniers, Dickens Voices, Quintet van de fanfare, De Zùrg dè ge d’r bè band, Hekwerk, de Jachthoornblazers, Mierle Tonnekes, Ad Hoeks en Gert van de Heuvel, Lichtstad brass band, Sezako ensemble, Pipers, Krankjorum, Con Brio, Genti en Efkes Schruwwe.

 • Levende poppenkast

  In het Dickens theater een levende poppenkast met doorlopende voorstellingen. Erg leuk voor de kinderen maar ook ouderen zullen worden meegenomen in de sfeer van weleer.

 • Dickens Café

  Zowel op zaterdag als zondag na einde markt zullen alle Dickensfiguren en marktkooplui bijeenkomen in het Dickens Café naast de kerk om er “inne op te vatte” te dansen en te sjansen. Een bijzondere bijeenkomst waar iedereen voor wordt uitgenodigd.